Omschrijving
Anaheim komt oorspronkelijk uit New Mexico in de VS en vond vandaar zijn weg naar Anaheim in Californië. Daar werd hij veelvuldig geteeld. De peper is medium heet, heeft een dikke vruchtwand en wordt naar de punt toe alsmaar dunner. De pepers kunnen wel meer dan 15 cm lang worden en verkleuren tijdens het seizoen van groen naar rood. Anaheim is een makkelijke plant met een goede opbrengst aan pepers. Na ongeveer 70-90 dagen na het verpotten kan je oogsten. Vanwege zijn medium scherpte wordt deze chilipeper voor allerlei doeleinden gebruikt. Anaheim pepers kunnen zowel groen als rood gegeten worden (ze zijn iets heter wanneer ze rood zijn). De rode pepers worden vaak aan de plant gelaten tot ze een lederachtige structuur krijgen. Vervolgens worden ze gedroogd in de zon en later vermalen tot poeder, Chili Colorado, dat zeer geschikt is voor salsa's en Tex-Mex gerechten. Anaheim is zowel vers, gedroogd als gebakken lekker.
Soort: Capsicum Annuum
Naam: Anaheim
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Mildheet |
Gebruik: |
Chef's Choice |
Regio: |
Noord-Amerika |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville Units: |
500 - 2500 |