Omschrijving
Een prachtige chilipeper uit Peru en vernoemd naar de eeuwenoude Incastad Cajamarca in de noordelijke Andes. Cajamarca komt van het Quechua-woord Kashamarka, „land van doornen” of van Qasamarka, „koud land”. De stad ligt namelijk op een hoogte van 2720 meter. Tijdens het rijpen verkleuren de pepers van violet, naar geeloranje en eindigen rood. De scherpte is vergelijkbaar met die van een Habanero en de pepers hebben een fruitige citrussmaak. Ze worden ongeveer 6-7 cm lang. Oogst: 80 dagen na het verpotten.
Naam: Cajamarca
Soort: Capsicum Chinense
Details
Soort: |
Capsicum Chinense |
Scherpte: |
Zeer heet |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Zuid-Amerika |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Paars |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
Zeer heet |