Omschrijving
Lange tijd was de Carolina Reaper (Red) de heetste peper ter wereld. Dit is de gele variant daarvan, de Carolina Reaper Yellow. Hij is iets groter dan de rode variant.
Door de extreme scherpte is voorzichtigheid geboden bij de behandeling van deze peper (handschoenen). Ontkieming gaat het beste bij een constante temperatuur van 28 - 32 graden.
Naam: Carolina Reaper Yellow
Soort: Capsicum Chinense
Details
Korte omschrijving: |
Aantal zaden: 10 |
Soort: |
Capsicum Chinense |
Scherpte: |
Super heet |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Noord-Amerika |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Geel |
Bekende pepers: |
Carolina Reaper |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
2200000 |
-
Grote pepers
Op 25 L pot, een meter hoge plant. Pepertje groeien overal en niet in trosjes. Van de schorpioen pepers is deze het makkelijkst te kweken. Vreselijk scherp.
-
Makkelijk te groeien
Verrassend makkelijke te groeien plant. In een 40cm pot gegroeid en had wel redelijk wat oogst in ieder geval genoeg voor dit kaliber peper. Misschien had ik pech maar deze peper was redelijk gevoeilig, zo vielen er snel bladeren eraf bij >35c en ging hij al dood eind augustus.
-
Mooie peper
in februari geplant in potjes op de vensterbank, 2 van de 3 zaden zijn ontkiemt, de planten groeien stevig door en worden best grote planten. De eerste peper geoogst in begin augustus, die leek precies op een adjoema peper. Ik keb hem niet gegeten want ik weet nu al dat die veel te sterk is voor mij. Degene die hem wel heeft gegeten vond dat deze peper overtreft wat heet is. De peper die nu aan de plant hangt lijkt precies een reaper.
-
Goede pepper
Ik kocht de yellow reaper en ik heb na 2 weeken al mini pepper planten, dus de zadjes zijn heel goed
-
Super Lekkere variant
Iets minder heet dan de rode en qua smaak ook iets anders. Hij heeft een heel 'Surinaamse' smaak. Het lijkt een kruising tussen een Carolina Reaper en een Madame Jeanette. Vroeg rijp en een zeer goede opbrengst! Erg tevreden! 5*!