Omschrijving
Dit is de originele Coeur de Boeuf die de vorm en grootte van een ossenhart heeft, waarnaar de tomaat vernoemd is. In het Engels heten ze Oxheart tomaten. Zo is er bijvoorbeeld de Oxheart Pink, een roze Coeur de Boeuf. De tomaten zijn vlezig en zeer geschikt om in plakken te snijden.
Omtrent de Coeur de Boeuf is nogal wat verwarring, aangezien de Coeur de Boeuf in de supermarkt helemaal niet op een ossenhart lijkt, maar meer op een ingezakte en sterk gerimpelde peer. Dit is geen originele Coeur de Boeuf, maar een Liguria van het type Albenga. Vaak een Coeur d’Albenga genoemd. Ze zijn holler en bevatten meer zaden, maar zijn veel productiever. Beide tomaten smaken goed en zijn zacht en zoet van smaak.
Details
Soort: |
Vlees |
Scherpte: |
- |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Europa |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
Laat |
Plantsoort: |
Stamtomaat |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
15 |
Scoville units: |
- |