Omschrijving
Gebruik suggesties:
- Vermaal tot poeder
- Maak chili flakes om te gebruiken in een chilimolen
- Wel de chilies 15 minuten in heet water en gebruik ze als vers
Details
Korte omschrijving: |
De heetste chilipeper ter wereld! Met een gemiddeld record van 1.569.300 Scoville Units en met uitschieters tot 2,2 miljoen is Carolina Reaper de heetste peper ter wereld. De Carolina Reaper is een kruising tussen een Paki |
Soort: |
- |
Scherpte: |
- |
Gebruik: |
- |
Regio: |
- |
Zaadsoort: |
- |
Kleur: |
- |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
- |
Scoville units: |
- |
-
Ongeëvenaard
Gebruik deze pepers al jaren goede kwaliteit en ongekende smaakintensiteit. Gebruik het zo goed als dagelijks en gaat enorm lang mee, slecht een miniscuul snuifje over je eten en het tovert het om tot niet alleen pittig maar ook enorm smaakvol.
-
Hot as hell could be
No words needet
-
On fire ...
s'Werelds heetste peper, dat klopt, er is niks "heter" dan dat, behalve dan de Capsicum concentraten ( die eigenlijk voor niks normaals gebruikt kunnen worden en zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid bij verkeerde dosering ...) voor consumptie, niet geschikt. voor te "verwerken" wel ( zie posts hieronder) slik deze peper absoluut niet door, enkel "kauwen" en uitspuwen na enkele seconden is de beste manier om dit te ervaren. slik je het toch door loop je risico een zeer benauwelijke ervaring te hebben met de nodige maagpijn. 10 volle seconden "kauwen" , en wachten met melk te drinken voor ongeveer een goede minuut... dan heb je de "fijnste" ervaring. mond spoelen met water = sterk af te raden voor de duidelijkheid, dit is NIET iets wat pikant is, maar wel HEET. je kan het gevoel dus het beste beschrijven met een brandwonde ... zo voelt je tong/gehemelte/lippen aan, alsof ze verbrand zijn. dit trekt wel relatief snel weg... +/- 8 min. wil je echt iets PIKANT, kijk dan eens naar de mad dog sauzen bv. daar zit tenminste smaak in en is echt pikant ipv een branderig smaakloos "iets". :) succes
-
Avontuurlijke peper
Ik heb deze peper voor de gein gekocht als challenge (heb al 3× een hele gepakt en 1× een lijn gesnoven wat een mooie endorfine rush) Maar nu ben ik er stiekem wel een beetje verslaafd aan. Wat is die peper heerlijk voor bij de avondmaaltijd. Ik kan de smaak moeilijk beschrijven maar het voegt echt veel toe aan een gerecht.
-
Avontuurlijke peper
Ik heb deze peper voor de gein gekocht als challenge (heb al 3× een hele gepakt). Maar nu ben ik er stiekem wel een beetje verslaafd aan. Wat is deze peper heerlijk voor bij je avondmaaltijd. Ik kan de smaak moeilijk beschrijven maar het voegt echt veel toe aan een gerecht.
-
Fantastisch pikant
De smaak is heel eigenzinnig, dus uitstekend te gebruiken in gerechten voor wie van echt pikant houdt. Om puur op te eten in de vorm van de kick is het de rit van je leven. Erg intens!
-
Best pittig
Collega dacht dat ik zou gaan zweten en tranen dat gebeurde niet maar deze peper gaf ernstig veel tinteling in je mond/keel ook lichte buikpijn na consumptie van deze pepers. Dus zoals een vorige review al aangaf niet voor directe consumptie lekker een olie of poeder van maken als je van pittig houdt. 10/10 zou er graag een lekker poedertje van maken voor bij het eten, 5/10 directe consumptie onprettig om direct te eten leuk voor een weddenschap ofzo.
-
Wow
Dit was echt het heetste wat ik ooit heb gegeten, en erg lekker. Als peperfanaat moet je deze gewoon een keer proeven! *tip Zet koude melk klaar, want trust me... you're on FIRE!!!
-
Waanzinnig heet, waanzinnig lekker.
Deze peper is duidelijk niet bedoeld voor de directe consumptie. Je kan er wel heerlijke chili olie van maken: halve liter olie (naar keuze, bijv. olijfolie) in een pan op een laag vuur opzetten; wat zout toevoegen; 5 Reapers ontdoen van hun zaden (in het voorjaar opkweken!) en in stukken scheuren of snijden; de stukken toevoegen aan de langzaam warmer wordende olie; af en toe roeren; zodra de peper beginnen te pruttelen het vuur uit; nu de olie met pepers langzaam laten afkoelen; is de olie redelijk koel dan kun je hem door een koffiefilter halen en met een trechter in een fles gieten; in verband met botulisme in de koelkast bewaren en bij voorkeur gebruiken tijdens het bakken (bij 80 graden Celsius denatureert botuline).
-
Heet
Het heetste wat ik ooit gegeten heb! Prima service en snelle levering.