Omschrijving
De Jalapeno is een van de meest bekende chilipepers. De Jalapeno Early lijkt veel op de 'gewone' Jalapeno, maar zoals zijn naam al doet vermoeden, is hij 1 tot 2 weken eerder rijp dan andere Jalapeno rassen. De meeste jalapeno's zijn mild, maar er zijn ook veel hetere soorten. Deze chilipeper is genoemd naar de Mexicaanse stad Jalapa. In Mexico wordt de Jalapeno echter Cuaresmenos genoemd. Door de dikke vruchtwand zijn ze moeilijk te drogen en daarom worden ze, wanneer ze rijp zijn, vaak gerookt en gedroogd boven houtskool. We noemen het dan chipotle. De jalapeno heeft een unieke smaak. De commercieël gekweekte Jalapeno's worden vaak ingeblikt of ingemaakt. De Jalapeno kun je vers in salsa's gebruiken of in ringen snijden voor bij nacho's. Ook zijn ze heerlijk in soepen, stoofpotjes of op pizza's. Ze worden vaak gevuld met gehakt of kaas. De Jalapeno is in groene staat goed te eten en is iets zoeter wanneer ze rood zijn verkleurd. Ideale chilipeper voor in de keuken!
Soort: Capsicum Annuum
Naam: Jalapeno Early
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Mildheet |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Noord-Amerika |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Groen |
Bekende pepers: |
Jalapeno |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
15 |
Scoville units: |
2500 - 8000 |