Omschrijving
Manganji is een Japanse chilipeper met geen tot nauwelijks pittigheid. De pepers worden gemiddeld 10-15 cm lang en 2-5 cm in diameter. Ze worden in Japan meestal in de jonge, groene fase geoogst. Ze zijn vernoemd naar de Manganji Temple en het Manganji district in Maizuru City in noord Kyoto. De pepers hebben een wat aards, plantaardig aroma. De pepers zijn knapperig en bevatten veel vruchtvllees. In Japan worden de pepers rauw gebruikt, gebakken, gesmoord, gewokt, geroosterd en gegrild. Eigenlijk kun je de peper dus op elke culinaire manier gebruiken.
Bekende manieren in Japan om ze te gebruiken
- De pepers worden geroosterd en bestrooid met bonito (vis) vlokken.
- Gemengd met een combinatie van vis- en sojasaus en vervolgens gebakken.
- Gepaneerd met tempura en vervolgens gefrituurd.
- Aan spiesjes geregen voor traditionele yakatori.
- Gebakken in olie tot de buitenkant gaat barsten en geserveerd met een beetje zeezout, net zoals bij Shishito en Pimientos de Padron.
Kyo-yasai
Manganji pepers worden in Kyoto, Japan beschouwd als een traditionele groente of "Kyo-yasai". Er zijn eenenveertig groenten die het Kyo-yasai-label hebben gekregen, en deze producten worden in Kyoto zeer gewaardeerd vanwege hun smaak, uiterlijk en voedingswaarde. Manganji is begin vorige eeuw ontwikkeld door een Fushimi chilipeper te kruisen met waarschijnlijk een Golden California Wonder paprika.
Naam: Manganji
Soort: Capsicum Annuum
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Niet heet |
Gebruik: |
Chef's Choice |
Regio: |
Azië |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville Units: |
0 - 100 |