Omschrijving
Pantano Romanesco is een Italiaanse variëteit uit de regio Rome. Deze licht geribbelde vleestomaat heeft een rijke smaak. Het is een ideale tomaat om sauzen mee te maken en is ook in salades niet te versmaden. De plant wordt zo’n twee meter hoog. De tomaten zijn groot en kunnen zo’n 300 gram wegen. Ongeveer 80 dagen na het verpotten kan er geoogst worden.
Stamtomaat
Details
Soort: |
Vlees |
Scherpte: |
- |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Europa |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
Laat |
Plantsoort: |
Stamtomaat |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
15 |
Scoville units: |
- |
-
Super grote oogst.
Dit is een topper. De tomaten rijpen trapsgewijs. Pluk de onderste rijpe tomaten en laat ze nog even liggen binnen want ze worden steeds roder en zodra je ze kunt induwen zijn ze lekker rijp voor een mooie rode saus. Je moet ze niet koken om het vel eraf te krijgen. Het vel laat heel gemakkelijk los. Zodra je de rode onderste tomaten geplukt hebt, rijpen de andere pas af. De tomaten in de top van de plant ,ontwikkelen zich pas als de onderste er af zijn. Voorkiemen vanaf eind december. Uitplanten in hobbyserre vanaf dat de nachten niet meer onder de 8 graden worden. Anders ziet je plant af. Laatste groene tomaten kunnen nog afrijpen binnen. Lang seizoen nodig. De plant splits zich vaak in twee groeistengels. Niet wegknijpen want het kan zijn dat je de verkeerde wegknijpt en dan groeit de plant niet verder in de lengte.