Omschrijving
Pimientos de Padrón is een heerlijke chilipeper voor in de keuken. Deze allround peper is afkomstig uit Spanje, uit de regio Galicië, en smaakt heerlijk. Pimientos de Padrón is de chilipeper die bij uitstek geschikt is voor tapas. Ze worden vaak gebakken in olijfolie en zeezout. De pepers kleuren van lichtgroen naar rood tijdens het rijpingsproces. Van de Pimientos de Padrón is bekend dat niet elke peper even pittig is. De meeste zijn mildheet, sommigen hebben nauwelijks scherpte. Hoe later ze geoogst worden hoe heter ze worden. Voor tapas gebruikt men meestal de jonge, groene en mildhete chilipeper.
Soort: Capsicum Annuum
Naam: Pimientos de Padrón
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Mildheet |
Gebruik: |
Chef's Choice |
Regio: |
Europa |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
5000 |
-
Perfect
Perfect om te snacken na het bakken in olijfolie. 75% germination rate. De zaden zijn effectief 100% pimentos de padron.
-
In Spaanse sferen!
Ik heb 7 jaar in Spanje gewoond en deze pepers horen helemaal bij zomers Spanje. Gemakkelijke planten met een enorme productie over een lange periode. Je eet de pepertjes door ze in olijfolie zacht te bakken/wokken en dan met een beetje grove zeezout te serveren. Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Echt het proberen waard! De rest van de olijfolie met wat stokbrood op"dweilen". Geniet deze zomer!