Chili Con Carne y Chipotle
Chili Con Carne y Chipotle met Cherrytomaten als smaakbommen.
Ingredienten voor 4 pers.:
- 500 riblappen in dunne plakjes gesneden,
- chilipoeder,
- paprikapoeder,
- 5 sjalotten in stukjes gesneden,
- 2 teentjes fijn gesneden knoflook,
- blik gepelde tomaten in stukken gesneden,
- blikje tomatenpuree,
- tomatenketchup,
- potje runderfond,
- bouillonblokjes,
- 4 chipotle pepers in stukjes gesneden (scherp!),
- rode en gele paprika in stukjes gesneden,
- 2 blikken kidneybeans,
- allerlei kleurige cherrytomaten (Artisan en Indigo bij voorkeur),
- crème fraiche en
- fijngesneden bosui.
Bereiding: Zout en peper het dun gesneden rundvlees en bak het aan in een vleespan. Voeg daarna de sjalotten en knoflook toe en bak deze mee. Bestrooi het vlees met chili- en paprikapoeder en bak dit samen met de tomatenpuree even mee. Voeg hierna de fond, de gepelde tomaten, een scheut tomatenketchup, de gesneden chipotle en een bouillonblokje toe. Laat dit mengsel gedurende1 1/2 uur zachtjes sudderen. Als het vlees gaar is, voegt men de kidneybeans en de paprika’s toe en laat het gerecht nog een half uurtje doorsudderen. . Breng eventueel verder op smaak met een bouillonblokje en chilipeper voor de scherpte van het gerecht. Voeg hierna de hele cherrytomaten toe en verwarm deze gedurende 10 minuten. Serveer het gerecht met een dot crème fraiche en fijn gesneden bosui.
Eet smakelijk!
Blogartikelen
-
Chili Con Carne y Chipotle
08.11.23Chili Con Carne y Chipotle met Cherrytomaten als smaakbommen.Ingredienten voor 4 pers.:- 500 riblapp
-
Chilipepers en Malaria
08.11.23Malaria is een infectieziekte, die wordt veroorzaakt door eencellige parasieten van het geslacht Pla
-
Chilipepers en Olifanten
08.11.23In diverse Afrikaanse en Aziatische landen staan olifanten bekend als veroorzakers van behoorlijke s
- Lees meer artikelen