Kung Pao Kip

Serveer dit bekende Chinese restaurant recept met witte rijst

Benodigdheden:

500 gram kipfilet
1 el droge sherry
2 tl soja saus
1 el maïzena
1/2 kopje arachide- of mais olie
100 gram (liefst) ongeroosterde pinda's
1 el gehakte gember
2 teentjes knoflook in plakjes
3 tot 6 (of meer!) Kung Pao pepers of gedroogde rode pepers in grove stukken
1 paprika in stukjes
2 lente uitjes in stukjes

Saus:

2 el soja saus
2 el droge sherry
1 tl sesamolie
1/2 tl suiker
1/2 tl chilisaus of Blair's pure death met Jolokia

Snijd de kip in kleine stukken. Doe de sherry, sojasaus en maïzena in een kom en meng deze. Voeg de kip er aan toe en roer goed door. Plaats dit in de koelkast.

Verhit wat olie in een wok en roerbak hierin op hoog vuur de pinda’s. Dit hoeft u niet te doen indien u geroosterde pinda’s gebruikt. Bak hierin de pinda`s tot ze lichtbruin kleuren. Schep de pinda`s voortdurend om zodat ze niet verbranden.

Voeg de olie toe en roerbak de kip hierin tot de stukjes gaar zijn. Haal de stukjes eruit en leg deze op een bord. Voeg vervolgens de gember, knoflook en chilipepers toe en roerbak deze kort. Voeg als laatste de paprika en lente ui toe. Giet de saus erbij en voeg de kip en de pinda’s toe. Roer dit alles goed door. Serveer met rijst. Voor 4 personen.

08.11.23

Blogartikelen

Snelle verzending
Voor 17.00 uur besteld, vandaag verstuurd.

Groot assortiment

Voor alle tomaatliefhebbers een ruime keuze.

Kwaliteit is belangrijk
100% tevredenheidsgarantie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief