Op voorraad
(2 beoordelingen) Een beoordeling schrijven
€2,25
Bulgarian Carrot
Bulgarian Carrot
Bulgarian Carrot
SKU:
129
UPC:
039539
Huidige voorraad:
€2,25

Vaak samen gekocht:

Bulgarian Carrot
(Incl. BTW)
(Excl. BTW)

Omschrijving

De Bulgarian Carrot is een ongewone Europese chilipeper die ook bekend is als de 'Shipkas'. Het is een heirloom variant. De letterlijke vertaling van heirloom is erfstuk. Het betreft hier oude rassen die rijk zijn aan kleur, smaak en vorm. Er wordt gezegd, dat deze attractieve plant, die witte bloemen krijgt, vroeger vanachter het ijzeren gordijn naar het westen gesmokkeld werd. De planten worden zo'n 60 centimeter hoog en zijn uitermate geschikt voor potten. Ze groeien snel en zijn geschikt voor koelere klimaten. Er komen vele, tot 10 centimeter grote, pepers aan die lijken op wortelen. Deze hete pepers verkleuren van groen, naar geel en uiteindelijk naar oranje. Na het opkomen en verpotten duurt het zo'n 65-75 dagen tot ze pepers krijgen. De pepers zijn knapperig en geschikt voor salsa's, chili-jam of marinades.

Soort: Capsicum Annuum

Naam: Bulgarian Carrot

Details

Soort:
Capsicum Annuum
Scherpte:
-
Gebruik:
Makkelijk
Regio:
Europa
Zaadsoort:
Zaadvast
Kleur:
Oranje
Bekende pepers:
-
Oogst:
-
Plantsoort:
-
Per toepassing:
-
Aantal zaden:
10
Scoville units:
12000 - 30000

  • 5

    productief en heel lekker maar hot

    Ik had een goeie opbrengst, zomer 2023 in België. Een 25 tal pepers per plant. De smaak van deze pepers is erg lekker, wel een harde schil en volgens mij zijn ze echt wel hotter dan dat ze officieel meekrijgen. Volgend jaar wil ik ze zeker opnieuw proberen.

  • 5

    Deze is van mij!

    Een aantal jaar geleden kreeg ik een kleine tuinkas en na veel leeswerk koos ik een aantal zaden van verschillende rassen waaronder de Bulgarian Carrot. Ik kocht een paar Jalapeno's, Bhut Jolokia, nog wat spul en de deze. De plant en vruchten deden het erg goed met zorg van mijn onervaren handen en verstand. De vruchten waren talrijk, en heerlijk! Precies goed qua hitte, talrijk en met een lekkere `bite`. Het is de soort die me het meeste is bijgebleven en waarvan ik ondanks de opbrengst NIETS heb weggegeven. De gevers waren de idioot hete zoals de Bhut en de Scorpion.

Snelle verzending
Voor 17.00 uur besteld, vandaag verstuurd.

Groot assortiment

Voor alle tomaatliefhebbers een ruime keuze.

Kwaliteit is belangrijk
100% tevredenheidsgarantie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief