Omschrijving
De Guindilla Amarilla (Guindilla Yellow) chilipeper kent zijn oorsprong in het Baskenland in Spanje. 'Guindilla' betekent 'chili' of 'hete peper' in het Spaans. Ze staan ook wel bekend onder de naam piparras als ze zijn ingemaakt. De plant heeft smalle, lange groen-gele pepers die naar dieprood verkleuren en 4 tot 10 centimeter lang kunnen worden. De smaak is mild, waardoor bijna iedereen deze peper kan eten. Dat maakt hem perfect om in te maken met bijvoorbeeld witte wijnazijn, geserveerd als tapas, met een kaasplankje bij de wijn, of bij een broodje shoarma. Ze worden meestal in de onrijpe groen-gele fase ingemaakt. Guindilla pepers zijn een van de meest populaire pepers in Spanje.
Naam: Guindilla Amarilla
Soort: Capsicum Annuum
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Mildheet |
Gebruik: |
Chef's Choice |
Regio: |
Europa |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Geel |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
1000 - 2000 |