Omschrijving
De Trinidad Moruga Scorpion Red is ontwikkeld uit de Trinidad Scorpion en was van februari 2012 tot november 2013 de heetste chilipeper ter wereld! De Carolina Reaper stootte de Moruga van de troon. De New Mexico State University’s Chile Pepper Institute plantte 125 planten van de Trinidad Moruga Scorpion, Trinidad Scorpion, 7-pot, Chocolate 7-pot en de Bhut Jolokia om zeker te weten welke peper het heetste was. Het gemiddelde aantal scoville Units was 1.2 miljoen met uitschieters tot 2,009,231 miljoen in de Trinidad Moruga Scorpion. Een nucleaire hete peper! Probeer een constante temperatuur van 28 – 32 graden Celsius aan te houden voor een goede ontkieming. Er is voorzichtigheid geboden bij het gebruik. Het dragen van plastic handschoenen is aan te raden. Gebruik is geheel op eigen risico.
Soort: Capsicum Chinense
Naam: Trinidad Moruga Scorpion Red
Details
Soort: |
Capsicum Chinense |
Scherpte: |
Super heet |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Caribbean |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
Trinidad Scorpion |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
2009231 |
-
Perfect
Perfect pepper, extreme heat
-
Bijzonder scherpe peper
Het tweede jaar voor deze soort. In 2016 leverde de oogst slechts enkele pepers op, de oorzaak was waarschijnlijk te laat zaaien (april). In 2017 opnieuw geprobeerd met veel beter succes. Nu in januari gestart in een verwarmd vensterbank-kasje. Twee planten overgehouden die vanaf augustus veel grote, sterk gekreukelde pods leveren, die van donkergroen naar felrood rijpen. De smaak is sterk aromatisch en de scherpte doet totaal niet onder voor de Reaper, dus voorzichtigheid geboden in de keuken.